Ik ben een pioenroos

door | 13-02-23 | Blog, Geen categorie

Dat was het spontane antwoord dat is gaf, zo’n zes jaar geleden tijdens een sessie met een loopbaancoach. Ze vroeg me om een symbool te bedenken dat staat voor wie ik ben. Een pioenroos was dus het eerste wat bij me opkwam. Misschien was het omdat mijn vader deze bloemen lange tijd kweekte of omdat ik het een prachtige bloem vind.

Van knopje naar prachtige bloem

Wat het bijzondere is, is dat een pioenroos begint als een hele kleine knop en uitgroeit tot een gigantische bloem. Het is wonderlijk om te zien hoe zo’n knop zich ontwikkelt. Hoe blaadje voor blaadje zich opent en uiteindelijk groter wordt dan je ooit voor mogelijk had gehouden en ook nog eens heerlijk geurt.

Zo was het ook voor mij

Ik koos het woord pioenroos omdat ik aan alles voelde dat ik meer in me had dan ik op dat moment liet zien. Je kent het misschien wel: dat je voelt dat er in potentie iets aanwezig is, je kunt het nog niet zien of beschrijven, maar je weet wel dát het er is. Zo was het ook bij mij. Een ongrijpbaar, sterk gevoel. Dat je weet dat er geen andere weg is dan te leren luisteren naar het gevoel. 

Ik zat lange tijd in de knop

Zo voelde het in elk geval. Wat er echt in mij leefde en wat ik wilde, dat sprak ik niet uit. Ik gebruikte vooral de ratio en stopte mijn gevoel weg. Ik deed het werk dat van mij verlangd werd en deed het zo goed mogelijk, zodat mijn collega’s en managers tevreden over me waren. Dat gaf me dan voldoening, dacht ik toen. Maar er was meer nodig!

Met water en zon begon ik op te bloeien

Ten tijde van de coaching was ik net begonnen met zakelijk tekenen, wat ik geweldig vond. Ook had ik een cursus Creatief Denken gevolgd en gaf een aantal toffe brainstormsessies op mijn werk. Mijn coach spoorde me aan om meer van dit soort dingen te doen: dingen die energie geven en bij me passen. Dat deed ik en het heeft me gebracht waar ik nu ben.

Het antwoord dat ik gaf klopte

In de afgelopen zes jaar heb ik dingen gedaan die ik nooit voor mogelijk had gehouden toen ik bij die loopbaancoach zei ‘ik ben een pioenroos’. De potentie die ik toen intuïtief voelde, die is er dus ook. Ook al had ik toen nog niet een beeld van hoe dat zich zou gaan uiten.

Ben jij nieuwsgierig naar wat jij te bieden hebt?

Wil jij ook ontdekken wat er allemaal in jou verscholen zit, wat er borrelt en naar buiten wil? Ik weet zeker dat jij veel meer kunt dan je nu denkt. Ik zie het bij de vrouwelijke professionals die ik nu coach. Ze hebben zich lange tijd klein gehouden. Al zo vaak dachten ze: ik stop met het werk dat ik nu doe….en ze deden het niet. En als we dan samen aan de slag gaan, dan verandert hun manier van denken, kijken en doen. Ze gaan van hoofd naar hart, krijgen plezier in de ontdekkingstocht en komen uit bij de baan van hun dromen

Jij kunt ook gaan groeien en bloeien! Is het voor jou tijd om uit de knop te komen en jouw bloem te laten bloeien? Zet dan nu de eerste stap en meld je aan voor mijn webinar Ontdek je nieuwe koers dat ik op 10 juni geef. Je bent van harte welkom. Het is gratis en super waardevol. Zie ik je dan?!

Geniet van het mooie weer en fijn weekend vast! 

Ontvang recente blogs in je mail