Ik ben een pioenroos

door | 16-06-23 | Blog, Geen categorie

Dat was het spontane antwoord dat is gaf, zo’n zeven jaar geleden tijdens een sessie met een loopbaancoach. Ze vroeg me om een symbool te bedenken dat staat voor wie ik ben. Een pioenroos was dus het eerste wat bij me opkwam. Misschien was het omdat mijn vader deze bloemen lange tijd kweekte of omdat ik het een prachtige bloem vind.

Van knopje naar prachtige bloem

Wat het bijzondere is, is dat een pioenroos begint als een hele kleine knop en uitgroeit tot een gigantische bloem. Het is wonderlijk om te zien hoe zo’n knop zich ontwikkelt. Hoe blaadje voor blaadje zich opent en uiteindelijk groter wordt dan je ooit voor mogelijk had gehouden en ook nog eens heerlijk geurt.

Zo was het ook voor mij

Ik koos het woord pioenroos omdat ik aan alles voelde dat ik meer in me had dan ik op dat moment liet zien. Je kent het misschien wel: dat je voelt dat er in potentie iets aanwezig is, je kunt het nog niet zien of beschrijven, maar je weet wel dát het er is. Zo was het ook bij mij. Een ongrijpbaar, sterk gevoel. Dat je weet dat er geen andere weg is dan te leren luisteren naar het gevoel. 

Ik zat lange tijd in de knop

Zo voelde het in elk geval. Wat er echt in mij leefde en wat ik wilde, dat sprak ik niet uit. Ik gebruikte vooral de ratio en stopte mijn gevoel weg. Ik deed het werk dat van mij verlangd werd en deed het zo goed mogelijk, zodat mijn collega’s en managers tevreden over me waren. Dat gaf me dan voldoening, dacht ik toen. Maar er was meer nodig!

Met water en zon begon ik op te bloeien

Ik ging dingen doen die me energie gaven en waar ik blij van werd. Zoals een cursus Zakelijk tekenen en Creatief Denken. Mijn coach hielp me om te ontdekken wat ik écht belangrijk vind aan werk en wat ik goed kan. Door vervolgens stappen te zetten die daarbij passen heeft dat me gebracht waar ik nu ben. 

Het antwoord dat ik gaf klopte

In de afgelopen zes jaar heb ik dingen gedaan die ik nooit voor mogelijk had gehouden toen ik bij die loopbaancoach zei ‘ik ben een pioenroos’. De potentie die ik toen intuïtief voelde, die is er dus ook. Ook al had ik toen nog niet een beeld van hoe dat zich zou gaan uiten.

Ben jij nieuwsgierig naar wat jij te bieden hebt?

Wil jij ook ontdekken wat er allemaal in jou verscholen zit, wat er borrelt en naar buiten wil? Ik weet zeker dat jij veel meer kunt dan je nu denkt. Ik zie het bij de vrouwelijke professionals die ik nu coach. Ze vragen zich af: ‘wat kan ik nu echt?’ en willen het liefst iets heel anders gaan doen, maar zitten vast. Als we dan samen aan de slag gaan, dan verandert hun manier van denken, kijken en doen. Ze gaan van hoofd naar hart, krijgen plezier in de ontdekkingstocht en komen uit bij de baan van hun dromen

Jij kunt ook gaan groeien en bloeien!

Is het voor jou tijd om uit de knop te komen? Wil je een nieuwe richting inslaan met je werk maar weet je niet goed wat nu écht bij je past? Zet dan de eerste stap en doe mee met mijn webinar ‘Ontdek je nieuwe koers’ op 23 juni 2023 van 10 -11:15 uur. En ken je iemand voor wie dit interessant, leuk of nuttig is, wil je het dan delen?! Dank en fijne dag!