Teken je droombaan

Traject met groepsworkshops

Je hebt best leuk werk, aardige collega’s en toch vraag je je regelmatig af: is dit het helemaal? Je wilt meer betekenis geven en werk doen waar je hart sneller van gaat kloppen. Iets doen dat écht bij je past. Je hebt al gemerkt dat alleen erover nadenken je niet verder helpt. Je weet dat er actie nodig is, maar wat dan, en hoe?

Hoe zou het zijn om precies te weten welke kant je op wilt? Om te weten hoe je je ideale baan herkent of deze zelf kunt creëren? Dat zou heerlijk zijn, toch? Dan ga je – eindelijk – keuzes maken en stappen zetten. Steeds dichter komen bij de plek waar jij wilt zijn: in een baan waarvoor jij elke ochtend je bed uit springt.

Hoe voel jij je op je werk?

Wil je dit?

Zeg eens eerlijk, ben jij al veel te lang blijven hangen in een baan waar je geen energie meer van krijgt? Veel te veel dagen waarop je denkt ‘wat doe ik hier eigenlijk?’ Dan is het tijd voor jou om daar verandering in te brengen.

Graag begeleid ik je op een vernieuwende, creatieve manier. In een kleine groep met gelijkgestemden ga je helder krijgen wat je wél wilt en stappen zetten op weg naar jouw droombaan.

‘Fijn om te ervaren dat iedereen in een vergelijkbaar proces zitten, zodat je het niet alleen hoeft te doen. Mooi en handig om tips en feedback te krijgen van mensen die je niet kennen.’ – Isa

‘Over je tekeningen praten en kijken wat jij en anderen erin zien, dat vond ik erg sterk’ – Anne

AFBEELDING

AFBEELDING

Dit ga je doen

Je gaat jouw unieke loopbaankompas ontwerpen, met daarin alle acht elementen die belangrijk zijn in je ideale baan.

Je creëert een beeld van waar jij jezelf ziet werken en met wie. Ook ga je op zoek naar jouw favoriete talenten, je kernwaarden en de unieke bijdrage die je wilt leveren.

Nu denk je: maar dat weet ik écht allemaal niet! Realiseer je dan dat alle antwoorden al in je zitten, dat het alleen een kwestie is van uit je hoofd gaan en contact maken met je hart. Een hele mooie serie creatieve opdrachten en werkvormen – met goede begeleiding – zorgen ervoor dat je een helder beeld krijgt van wat jij wilt. Dat geef overzicht, inzicht en richting!

Daarnaast werken we tijdens alle sessies aan een positieve mindset, dat is minstens zo belangrijk voor het bereiken van je doelen en je dromen.

Als je je gaat ontwikkelen, dan kom je vast en zeker ook ‘beren op de weg’ tegen. Daarom staan we ook stil bij datgene wat jou nog tegenhoudt om te doen wat je graag wilt. Dat ga je ombuigen naar nieuwe mogelijkheden en energie, zodat jij verder kunt, stappen gaat zetten op weg naar je droombaan.

Aan het eind van het traject sta je stil bij wat je bereikt hebt én bij wat je nog nodig hebt om elke dag met plezier uit bed te stappen.

‘Wat een unieke, vernieuwende aanpak! Ik was verrast dat ik zoveel uit mijn eigen tekeningen kon halen. Een echte aanrader, zeker als je niet helemaal op je plek zit en wat anders wilt!’  – Marije

Dit wil ik! >

Dit krijg je:

 • Een voorbereidende opdracht waarmee je het proces van ‘weten wat je wilt’ opstart
 • Drie dagen vol met oefeningen, inspiratie en tips
 • Mijn begeleiding en coaching tijdens de workshops
 • Tussen de sessies door ben ik je ‘stok achter de deur’, zodat jij gaat DOEN!
 • Je krijgt een set stiften, fineliner, tekenschrift en een set talentenkaarten
 • Na afloop een beeldverslag
 • Koffie, thee, lekkere & gezonde tussendoortjes en lunch tijdens de sessies

Het resultaat

Na dit inspirerende traject weet je waar je écht blij van wordt. Je weet wat voor jou belangrijk is in een baan, hebt nieuwe mogelijkheden onderzocht, stappen gezet en keuzes gemaakt. 

Je grootste belemmeringen heb je onderkend en overwonnen, waardoor de weg vrij is om verder te gaan, op weg naar jouw droombaan. Met een positieve mindset: kijken naar wat er WEL kan.

Door het tekenen is er rust en ruimte ontstaan. Jouw tekeningen laten je zien en voelen wat er diep van binnen leeft. Daardoor kun je beter verwoorden wat je bedoelt en wilt, kom je bij betere oplossingen en dat maakt je een blij mens. 

Er komen ‘als vanzelf’ nieuwe dingen op je pad, die je nu nog niet kunt bedenken. Dat heb ik zelf ervaren en krijg ik ook terug van mijn deelnemers. 

‘Door de workshops en coaching van Suzanne heb ik letterlijk een beeld gekregen van wat ik wil (heel gaaf om het te tekenen!). Ik heb zóveel ontdekt over mezelf en ik kijk ook veel positiever naar mezelf en naar de toekomst. Ik heb echt zin om hier mee verder te gaan en zie het als een mooie ontdekkingstocht. Dat voelt goed. – Inge

‘Wat het heeft opgeleverd? Meer duidelijkheid over wat ik wil, kan en ambieer’  Nienke

Jouw investering

WANNEER EN WAAR?

Het traject bestaat uit drie workshops die plaatsvinden op vrijdagen van 10 tot 16:00 uur:

 • 18 maart 2022
 • 1 april 2022
 • 22 april 2022

In mijn workshopruimte aan de Leidseweg 33 in Voorschoten*.

*) Als het ivm Covid-19 niet toegestaan is om de workshop live te geven dan wordt het een online workshop via Zoom of je kiest ervoor om een volgende keer mee te doen.

Workshop boeken

WANNEER EN WAAR?

De workshop-dagen vinden plaats op:

 • vrijdag 10 december 2021 van 10 tot 16:00 uur en
 • vrijdag 14 januari 2022 van 10 tot 16:00 uur

In mijn workshopruimte aan de Leidseweg 33 in Voorschoten*.

De 1-op-1 coaching doen we op een moment dat ons beiden uitkomt (live of via Zoom) en de afsluitende groepscall via Zoom plannen we met de groep.

*) Als het ivm Covid-19 niet toegestaan is om de workshop live te geven dan wordt het een online workshop via Zoom of je kiest ervoor om een volgende keer mee te doen.

Workshop boeken

AFBEELDING

AFBEELDING

Jouw investering:

 • Voorafgaand aan de workshops werk je een opdracht uit.
 • Tussendoor en na afloop reserveer je tijd om aan de slag te gaan met je acties.
 • De kosten voor het totale traject bedragen 690,- incl btw (570,25 excl btw).

TIP: Heb je een werkgever? Informeer dan naar het budget dat voor jou beschikbaar is voor persoonlijke ontwikkeling.

‘Ik beveel de training aan (met cijfer 10!). Het is zó vernieuwend en verhelderend.’ – Isa

Ik doe mee!

LIVE SESSIE OF ONLINE?

Je kunt de workshop live volgen in mijn workshopruimte in Voorschoten (als dat toegestaan is ivm Covid-19) of online via Zoom. Dat laatste werkt verrassend goed! De deelnemers waren erg enthousiast. Het programma en de aanpak is hetzelfde, met kleine aanpassingen. Het resultaat is vergelijkbaar.

Kies wat jij prettig vindt: online vanuit huis is makkelijk als je ver van Leiden woont en fijn als je graag in je eigen omgeving zit. Als je liever op locatie werkt met anderen in de ruimte (op gepaste afstand), dan is de live training meer voor jou.

‘Knap hoe je de sessie online gefaciliteerd hebt: erg effectief en afwisselend.’ ‘De breakouts waren leuk! Even met een ander praten en spiegelen.’

Twijfel je nog??

Beeld je eens in hoe jij je voelt over 1, 10 of 20 jaar, als je doorgaat op je huidige plek. En stel je eens voor dat je NU in actie komt. Dat je stap voor stap op weg gaat. Niet in je eentje, maar met gelijkgestemden. Met mijn begeleiding. Zie je het al voor je?

Kriebelt het al om hieraan mee te doen?

Ik ga ervoor!

Heb je nog vragen? Neem dan contact met me op.

‘Weet je niet goed wat je wilt, dan raad ik de workshop zeker aan. Ik zeg: DOEN!’ – Anita

Over Suzanne

Na een lange zoektocht heb ik mijn droombaan gevonden, of beter gezegd: gecreëerd. Ruim 20 jaar werkte ik bij diverse grote organisaties, totdat ik Zakelijk Tekenen ontdekte en mijn eigen bedrijf startte.Ik wist jarenlang niet precies wat ik wilde en nu valt alles op z’n plaats.

In deze workshop voeg ik mijn ervaring en kennis samen tot een uniek geheel, speciaal voor jou! De werkvormen komen voort uit beproefde methoden en opleidingen die ik volgde, zoals Visueel Leiderschap, Creatieve Coaching, NLP, Visueel Faciliteren en Lean Six Sigma Blackbelt.

Graag help ik jou om het pad naar je droombaan helder te maken en je tot actie aan te zetten. Meer info over mij vind je hier.

IEDEREEN kan tekenen, jij dus ook!

Waarom tekenen?

Wist je dat tekenen een super krachtige tool is om je eigen wensen, dromen en koers in beeld te brengen. De combinatie van tekenen en persoonlijke ontwikkeling is super krachtig. Waarom?

 • Door te tekenen zet je hoofd, hart en handen in.
 • Je komt sneller en makkelijker tot de kern: het maakt zichtbaar wat je onbewust diep van binnen al weet.
 • Het wakkert je creativiteit aan.
 • Het helpt je om in actie te komen omdat je concreet maakt waar je heen gaat.
 • En dit is nog lang niet alles! Tekenen is om veel meer redenen heel effectief.

‘Tekenen kan echt zo makkelijk zijn en geeft een andere kijk/ invalshoek ’ – Yvette

VEELGESTELDE VRAGEN

Jazeker! Dan is het juist iets voor jou. Als je toch twijfelt of vragen hebt, neem dan contact met me op.
Nee hoor, dat hoeft absoluut niet! Een paar kleine wijzigingen kunnen groots effect hebben. Je zult merken dat je meer mogelijkheden ziet, meer durft en beter weet wat bij je past. Deelnemers ervaren vaak dat ze 'ineens' allemaal leuke en interessante dingen op hun pad krijgen, dingen die ze niet van te voren hadden kunnen verzinnen.
 • De training heeft een goed doordachte opbouw en is gebaseerd op beproefde methoden, zoals Creatief Coachen, NLP, Zakelijk Tekenen en Visueel faciliteren.
 • Je bent gedurende een maand bezig met je werktoekomst: je maakt vooraf een opdracht, tussen de sessies door heb je tijd om te reflecteren, te tekenen en actie te ondernemen. En na afloop heb je een actieplan met focus en meer dan genoeg ideeën.
 • De trainer, Suzanne heeft ruim 20 jaar business ervaring en geeft veel workshops & trainingen. Ze doet dat op een heldere, enthousiaste en inspirerende manier (dat zeggen de deelnemers ;-)). Ze is ervaringsdeskundige en ging van ‘wat anders willen, maar niet precies weten wat’ naar ‘werk dat écht bij me past’. Ze houdt enorm van persoonlijke ontwikkeling en helpt jou heel graag bij jouw ontwikkeling.
 • Je leert de basis van Zakelijk Tekenen, in een tekenstijl die eenvoudig, strak, professioneel en speels is (voorbeelden: zie porfolio)
 • Je maakt veel inzicht-gevende tekeningen en je krijgt enorm veel zin om in actie te komen, op pad naar jouw droombaan!
Als je eerder bij mij een training of workshop hebt gevolgd, maakt niet uit welke, dan heb je geoefend met de basis van Zakelijk Tekenen en kun je instappen in Teken je Droombaan. Meld je aan voor Teken je Talent als je die basis wilt leren en met je ideale werktoekomst aan de slag wilt. Heb je elders kennis gemaakt met Zakelijk Tekenen, dan is dat ook prima. Laat me dat dan even weten.
Reserveer 1 a 2 uur voor de voorbereidende opdracht (sommigen doen het in een half uur, anderen langer). Daarnaast natuurlijk de sessies zelf en de 1-op-1 coaching. Tussentijds en na de training is het raadzaam om wekelijks minimaal een uur te reserveren om aan je toekomst te werken. Door deze tijd erin te investeren ga je 'als vanzelf' groeien en meters maken!
Zeker weten! Deelnemers aan de online training waren zelfs positief verrast. Het programma en de aanpak is hetzelfde, met enkele aanpassingen. Het resultaat is vergelijkbaar. Het belangrijkste is: wat vind jij prettig? Online vanuit huis is makkelijk als je ver van Leiden woont en fijn als je graag in je eigen omgeving zit. Als je liever op locatie werkt met anderen in de ruimte (op gepaste afstand), dan is de live training meer voor jou.
Als je na afloop een ‘creatieve stok achter de deur’ wilt, dan kun je extra 1-op-1 coaching boeken. Bij voldoende animo organiseer ik ook groepssessies.
Bij incompany workshops vind je informatie over op maat gemaakte programma’s voor groepen en teams.