Ik vond het doodeng, maar had het voor geen goud willen missen

door | 15-08-23 | Blog

‘’Stel dat de kabel loslaat.
Of dat ze me niet goed vastzetten.
Dat ik honderden meters naar beneden stort in dit diepe ravijn in Ecuador.
Ga ik dit echt te doen?’’

Dit was drie weken geleden, tijdens de rondreis die ik met mijn gezin maakte door het prachtige Ecuador.

Met ingehouden spanning en een kloppend hart werd ik vastgemaakt. En toen kwam het moment dat de schommel los schoot.  

We vlogen in razend tempo door de lucht en ik kon alleen nog maar heel hard gillen. Mijn spanning maakte al snel plaats voor adrenaline en een gevoel van lichtheid. Gewichtloos door de lucht vliegen, hoog boven de stad Banos, wow, wat een ervaring! Ik vond het doodeng om te doen, maar had het voor geen goud willen missen!
Als ik had geluisterd naar al mijn gedachten over wat er mis kon gaan, dan had ik deze geweldige ervaring niet gehad. En het geldt voor zoveel dingen in het leven en in het werk: als je blijft luisteren naar alle gedachten die je tegenhouden, wat mis je dan?

Nu moedig ik je niet aan om naar Ecuador af te reizen om op die schommel te gaan zitten (‘iets’ te ver en met de huidige noodtoestand al helemaal niet aan te raden). Ik vraag je wel om eens stil te staan bij je eigen gedachten. En dan vooral de gedachten die je tegenhouden om nu eens echt je hart te gaan volgen.
Wilde je bijvoorbeeld al een keer meedoen met mijn webinar ‘Ontdek je nieuwe koers’, maar deed je het nog niet? Vind je het doodeng, maar wil je wel uitkomen bij werk waar je écht blij van wordt en energie van krijgt?
Blijf je dan luisteren naar die gedachten, of meld je je aan voor 25 augustus en ga je ervaren wat het je brengt? Grote kans dat je straks denkt: dit had ik voor geen goud willen missen ;-).
Groetjes, Suzanne