Zij hebben geen keuze, wij wel!

door | 24-08-23 | Blog

In de hoge bergen, in de kou, deden ze de was. Tijdens een bezoek aan een familie, in een donker klein huis, waren de vrouwen graankorrels aan het stampen met hun blote voeten en handmatig maalden ze het graan met een steen. Op vakantie in Ecuador zag ik veel vrouwen heel hard werken.

Eén keuze
Ik realiseerde me dat deze vrouwen maar één keuze hebben, één pad, één ‘carrière’: werken op het land, wassen met de hand, zelf brood maken en overleven.

Hier is het anders
In Nederland hebben wij vrouwen enorm veel mogelijkheden: studeren, carrière maken, zelfontwikkeling. En toch zijn er best veel vrouwen niet gelukkig met wat ze doen.

Hoe dat komt
Dat heeft er vaak mee te maken dat ze in hun werk maar een klein stukje van hun potentieel benutten. Ze zijn analytisch en slim… en ook zoveel méér! Het zijn creatieve multi-potentials die van alles een beetje kunnen en daardoor denken: ‘wat kan ik nu eigenlijk?’. Ze zoeken iets specifieks, terwijl het juist hun kracht is om veel verschillende dingen te doen.

Hoe ze de keuzevrijheid weer kunnen benutten
In mijn coachpraktijk help ik deze vrouwen om te ontdekken wat nu écht bij ze past, op een creatieve en diepgaande manier, met behulp van NLP en tekenen. We zoeken de rode draad, doorbreken barrières en dan komen ze uit bij werk waar ze blij van worden. En daarmee benutten ze de geweldige keuzevrijheid die we hier in Nederland hebben.

Een nieuw perspectief na mijn vakantie
Nu ik terug ben in Nederland kijk ik met nieuw respect naar mijn wasmachine, naar het brood dat ik vers bij de bakker kan kopen en naar alle keuzemogelijkheden die we hier hebben!

Heb jij dat ook? 𝙆𝙞𝙟𝙠 𝙟𝙞𝙟 𝙣𝙖 𝙟𝙚 𝙫𝙖𝙠𝙖𝙣𝙩𝙞𝙚 𝙤𝙤𝙠 𝙖𝙣𝙙𝙚𝙧𝙨 𝙣𝙖𝙖𝙧 𝙙𝙞𝙣𝙜𝙚𝙣 𝙙𝙞𝙚 𝙟𝙚 𝙚𝙚𝙧𝙙𝙚𝙧 𝙯𝙚𝙡𝙛𝙨𝙥𝙧𝙚𝙠𝙚𝙣𝙙 𝙫𝙤𝙣𝙙?
Leuk al je het deelt!

Groetjes, Suzanne